Tips om voordeliger boodschappen te doen

Wil je voordeliger boodschappen doen? Dat is een goed voornemen, want elk beetje geld dat je bespaart is immers weer mooi meegenomen. Er zijn veel tips die je kunt toepassen om zo voordelig mogelijk de boodschappen in huis te halen. In dit artikel vind je inspiratie.

Aanbiedingen

Het is altijd een goed idee om op aanbiedingen te letten. Verschillende items die vaak op het boodschappenlijstje staan, zijn er voor een lagere prijs te vinden. En daar doe jij natuurlijk je voordeel mee. Denk aan je favoriete koffie: met een aanbieding haal je het extra voordelig in huis. Dat kan zeker ook met je favoriete koffiemerk, zoals Dolce Gusto. Welke boodschappen je ook nodig hebt, het is een aanrader om altijd even de aanbiedingen en kortingen te checken. Zeg nu zelf: veel tijd hoef je er niet aan kwijt te zijn. En het is zelfs handig om hiervan op de hoogte te zijn. Bekijk folders of zoek het online op, er zijn verschillende manieren om deze informatie te vinden.

Boodschappen bestellen

Wist je al dat je bespaart op je boodschappen door je boodschappen online te bestellen? Dit is zelfs steeds gebruikelijker om te doen. Je kunt boodschappen bij je supermarkt online bestellen of op zoek gaan naar webshops voor specifieke producten. Bij de tweede optie heb je vaak keuze uit een ruim aanbod en een goede prijs: een ideale combinatie dus. Bestel bijvoorbeeld je koffiecups, om thuis goede koffie mee te bereiden. Er zitten nog meer voordelen aan het bestellen van je boodschappen. Zo hoef je niet meer zelf met je boodschappen te sjouwen. Je bent doorgaans minder tijd kwijt aan het bestellen van je boodschappen dan aan een bezoek aan de supermarkt, inclusief heen- en terugrit. Je kunt gewoon thuis alle benodigdheden in je virtuele winkelmandje gooien, waarna het naar je toekomt met de bezorging. Dat werkt dus eigenlijk heel eenvoudig. Een laatste voordeel is dat je minder geneigd bent om impulsaankopen te doen. Loop je daar in de supermarkt toch steeds weer tegenaan? Dan is het zeker een aanrader om over te stappen op het online bestellen, of om dit in ieder geval eens een keertje uit te proberen. 

Grotere verpakkingen

Je kunt ook besparen door grotere verpakkingen te kopen. Nu willen we er wel bij zeggen dat dit natuurlijk niet in iedere situatie even ideaal is. Heb je een (groot) gezin? Dan heb je wel baat bij deze tips, want grote verpakkingen komen in dat geval vast en zeker op. En bij producten waar je lang mee kunt doen, is het voor iedereen een aanrader om voor grotere verpakkingen te kiezen. Denk aan lang houdbare producten, zoals pasta of rijst. Maar ook aan wasmiddel en dergelijke items. Daarbij maakt het immers niet uit hoe groot de verpakking is, als je het maar ergens kunt opslaan in huis. Vind je het lastig om grotere voordeelverpakkingen van A naar B te krijgen? Dan wijzen we je nog een keertje op de bovenstaande tip: bestel je boodschappen. Dat is lekker makkelijk!

Minder vaak boodschappen kopen

De laatste tip die we met je willen delen: koop minder vaak boodschappen. Ga niet iedere dag of om de dag naar de supermarkt, maar probeer een keer per week te gaan. Of bestel je boodschappen eens per week online. Mocht je onverhoopt toch iets vergeten zijn, dan kun je dat eventueel nog los halen. Hoe minder vaak je in de winkel te vinden bent, hoe minder je ook koopt. Dat heeft onder andere weer te maken met die impulsaankopen, waar we het hierboven al over hebben. Je leert ook beter om restjes op te maken als je je maaltijden alvast voor de hele week bedenkt en plant. En het kan zelfs zo zijn dat je daardoor minder lang in de keuken hoeft te staan, omdat voor iedere dag al duidelijk is wat er op tafel staat, als je hier een plannetje voor maakt.

Gerelateerde berichten