Waarvan krijg jij echt een vakantiegevoel?

Voor sommige mensen is het het zien van het bordje langs de snelweg, dat het land of de plaats van hun vaste vakantiebestemming aankondigt. Voor anderen is het de wetenschap dat er even helemaal niets hoeft. Soms is alleen de zon al voldoende, of een blik op de stapel boeken die je nu eindelijk eens kunt gaan lezen. Hoe zit dat met jou? Waarvan krijg jij nu echt een vakantiegevoel?

Je vaste ritme loslaten

Een vakantiegevoel is, de naam zegt het al, vooral een gevoel. Voor veel mensen komt dat vooral neer op even het vaste ritme loslaten. Het vaste ritme van iedere dag naar het werk moeten, maar ook het vaste ritme van iedere dag op dezelfde tijden eten, rond dezelfde tijd naar bed en weer op. Juist op vakantie is er de ruimte om dat los te laten, en voor veel mensen is dat precies waardoor zij een echt vakantiegevoel krijgen. Al het vaste loslaten, go with the flow…

De zon

Heb jij je vakantie doorgaans in de zomer? Dan zal de zon dat vakantiegevoel bij je losmaken. Misschien zelfs al voor je vakantie is aangebroken kom je door de zon al lekker in de stemming. Ga je naar een zonnige bestemming op vakantie, dan is iedere dag de zon volop zijn schijnen precies waar je dat heerlijke vakantiegevoel door krijgt.

Een lokale wijn

Ben je in het buitenland op vakantie, dan kan genieten van de lokale wijn je vakantiegevoel ook echt versterken. In Italiaanse wijn proef je de smaken van de streek, waardoor je je nog meer echt weg van Nederland, en helemaal op vakantie voelt. En zeg nu zelf, hoe heerlijk is het om in de toch al prachtige Provence te genieten van een lekkere Provence rose: dat is toch op en top vakantie?

Avonden zonder einde

Het lekkere aan zomerse vakantie avonden is dat zij geen einde lijken te hebben. Doordat de zon tot laat blijft schijnen, en de temperaturen ook lang hoog blijven, kun je extra lang van je vakantiedagen genieten. Buiten, dat vinden we vaak het fijnst, want dat kan nu eenmaal maar een beperkt aantal dagen in het jaar.

Even geen wekker

Lange zomeravonden zijn extra fijn als ze moeiteloos doorlopen in relaxte zomerochtenden. En dat is in de vakantie ook het geval, want die wekker, daar hebben we even niks mee te maken. De meest primaire reactie van veel mensen als hen wordt gevraagd naar waar zij zich het meest op verheugen in hun vakantie, is toch wel de afwezigheid van een wekker. Lekker uit kunnen slapen en ontwaken in hun eigen ritme: vaak is dat al genoeg om een heerlijk vakantiegevoel te kunnen ervaren.

Gerelateerde berichten