De 5 duurste restaurants ter wereld: Een gids voor fijnproevers

Als je op zoek bent naar een exquise dinerervaring, moet je één van ‘s werelds duurste restaurants bezoeken. Deze etablissementen serveren het beste eten dat je je kunt voorstellen, en daar hangt een stevig prijskaartje aan.

Met zulke prijzen verwacht je natuurlijk niets minder dan het beste van het beste.

Van kaviaar en truffels tot foie gras en kreeft, deze restaurants bieden een paar van de meest luxueuze eetervaringen ter wereld. Van Tokio tot New York City zijn dit enkele van de beste plaatsen om te genieten van een luxueuze maaltijd.

Dus leun achterover en bereid je voor om versteld te staan – hier zijn de 5 duurste restaurants ter wereld!

Sublimotion – Ibiza, Spanje

Dit restaurant heeft maar 12 zitplaatsen, maar het is het prijskaartje zeker waard. Een maaltijd hier kost je zo’n $2.000, maar je wordt getrakteerd op een meeslepende eetervaring met multizintuiglijke voorstellingen en een vooruitstrevende keuken.

Aragawa – Tokio, Japan

Aragawa is een restaurant dat beroemd is om zijn dure steakgerechten. Een maaltijd bij Aragawa kost minimaal €200 per persoon, waarmee het één van de duurste restaurants in de stad is. Het restaurant serveert alleen Wagyu rundvlees, een soort Japans rund dat bekend staat om zijn vlees van hoge kwaliteit. Het rundvlees wordt gekookt volgens een speciale methode, waarbij het boven de kolen van een houtgestookte grill wordt gegrild.

Deze bereidingswijze zorgt voor een unieke smaak die Aragawa’s steakgerechten beroemd heeft gemaakt bij zowel plaatselijke bewoners als toeristen. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke eetervaring, dan is Aragawa beslist de plek om naartoe te gaan.

Ultraviolet – Shanghai, China

Als je op zoek bent naar een buitenaardse eetervaring, zoek dan niet verder dan Ultraviolet. Dit unieke restaurant staat onder leiding van de gevierde chef-kok Paul Pairet, die drie Michelin sterren kreeg voor zijn inventieve keuken. Het menu verandert dagelijks, maar je kunt gerechten verwachten als foie gras met chocolade en truffel popcorn, of kreeft met kwallen en kaviaar.

De prijzen zijn fors – een maaltijd voor twee kost je zo’n €1.000 – maar de ervaring is echt onvergetelijk. Of je nu een foodie bent of gewoon een nieuwsgierige reiziger, Ultraviolet is een bezoek waard.

Ithaa Onderzees Restaurant – Maldiven

Ithaa Submarine is vrij bijzonder, niet alleen omdat het onder water ligt, maar ook omdat het ongeveer €320 per gerecht kost en eigentijdse Europese gerechten serveert. Het restaurant ligt 5 meter onder het oppervlak van een oceaanlagune en is omgeven door een kleurrijk koraalrif.

Er is een panoramisch uitzicht van 270 graden op dit buitenaardse tafereel, waarvan je kunt genieten terwijl je dineert op visgerechten als geschroeide sint-jakobsschelpen met gele pepersaus of Wagyu runderhaas met zwarte truffelrisotto. Als je op zoek bent naar een werkelijk unieke eetervaring, is Ithaa Submarine Restaurant zeker de moeite waard.

Alain Ducasse au Plaza Athénée – Parijs, Frankrijk

Alain Ducasse au Plaza Athénée is één van de meest prestigieuze restaurants in Parijs. Het met Michelin sterren bekroonde eethuis staat bekend om zijn voortreffelijke Franse keuken, en het is al jaren een favoriet van beroemdheden en hoogwaardigheidsbekleders. Een maaltijd in Alain Ducasse au Plaza Athénée is een ervaring om nooit te vergeten, en er hangt een stevig prijskaartje aan.

Een typisch gerecht kost ongeveer €120, en het degustatiemenu brengt je €250 per persoon op. Maar voor veel eters is de ervaring de kosten waard. Als je op zoek bent naar een echt onvergetelijke eetervaring, is Alain Ducasse au Plaza Athénée zeker een bezoekje waard.

Tot slot

Deze 5 restaurants behoren tot de meest luxueuze en duurste ter wereld. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke eetervaring, is elk van deze restaurants een goede keuze. Of je nu een fijnproever bent of jezelf gewoon eens wilt verwennen, deze restaurants zullen je niet teleurstellen.

Bedankt voor het lezen!

Gerelateerde berichten