Smeltchocolade kopen

Misschien denk je dat alle chocolade hetzelfde is, maar dat is niet helemaal waar. Naast verschillende chocoladesmaken zoals puur, wit en melk, zijn er ook diverse soorten chocolade. Een interessante variant is smeltchocolade, een handig ingrediënt als je graag lekkernijen met chocolade maakt. Op deze pagina lees je wat smeltchocolade is en wanneer het een goed idee is om smeltchocolade te kopen.

Wat is smeltchocolade?

In de chocoladewereld maken we onderscheid tussen twee soorten chocolade: bakvaste chocolade en smeltchocolade. Bakvaste chocolade behoudt zijn vorm na het bakken, zoals bijvoorbeeld bij chocolate chip cookies. Smeltchocolade daarentegen, wordt verkocht in de vorm van callets of druppels en smelt gemakkelijk. Dit maakt het eenvoudiger om te gebruiken dan reguliere chocoladerepen. Smeltchocolade is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder puur, extra puur, melk, goud, ruby en wit.

Welke smeltchocolade moet je kiezen?

Als je met smeltchocolade aan de slag wilt, is het aan te raden om te kiezen voor smeltchocolade van Callebaut. Dit merk staat bekend om zijn hoogwaardige chocolade van uitstekende kwaliteit. Met chocolade van Callebaut ben je verzekerd van een prachtig en heerlijk eindresultaat. Gelukkig is deze chocolade niet alleen beschikbaar voor professionele bakkers en chocolatiers, maar ook voor hobbyisten en thuisbakkers in diverse verpakkingen.

Hoe smelt je smeltchocolade?

Er zijn verschillende manieren om smeltchocolade te smelten. De meest gebruikelijke methode is au bain-marie, waarbij je de chocolade langzaam laat smelten boven een pan met warm water. Een andere optie is om de chocolade in de magnetron te smelten, maar let hierbij goed op dat de chocolade niet verbrandt. Verschillende soorten chocolade hebben verschillende smelttemperaturen, dus let daar goed op. Op de verpakking van Callebaut chocolade vind je de juiste instructies voor smelten.

Wat kun je doen met smeltchocolade?

Met smeltchocolade zijn vele lekkernijen te maken. Je kunt er bonbons, chocoladerepen, chocolade-eieren en ganache mee maken. Ook kun je het gebruiken voor chocoladefondue. Smelt de chocolade eerst en giet het in de fonduepan voor een heerlijk genietmoment.

Waarom smeltchocolade kopen?

Wij raden aan om smeltchocolade te kopen als je van plan bent om zelf mooie creaties van chocolade te maken. Met smeltchocolade kun je een breed scala aan heerlijke lekkernijen maken, zoals bonbons, chocoladerepen, ganache, chocolade-eieren en nog veel meer. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, waardoor je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Ook voor een chocolade fondue raden we het aan om smeltchocolade te gebruiken en dan het liefst chocolade dat wat meer is verdund. Die chocolade vloeit namelijk langer en makkelijker en wordt zelfs ook wel fontein chocolade genoemd.

Waar kun je smeltchocolade kopen?

Wanneer je aan de slag wilt gaan met smeltchocolade, raden we aan om chocolade van hoogwaardige kwaliteit te gebruiken. Hoe beter de kwaliteit van de chocolade is, hoe groter de kans dat jouw chocolade creatie lukt. Callebaut is merk dat wereldwijd bekend staat om het leveren van chocolade van de beste kwaliteit, waaronder smeltchocolade in de vorm van callets en blokken. Callebaut smeltchocolade kun je gewoon online kopen bij Baktotaal.nl.

 

Gerelateerde berichten