Verbreed je likeuren horizon met deze pareltjes

Hou je ervan nieuwe dingen te proberen? Zo ja, dan zul je het vast leuk vinden om verschillende internationale likeuren uit te proberen. Er zijn een aantal vreemde en heerlijke likeuren van over de hele wereld die je ten minste één keer in je leven zou moeten proberen.

Hier zijn vijf vreemde en heerlijke opties die zeker zijn om je smaakpapillen te prikkelen.

1. Arak

Arak is een populaire alcoholische drank in het Midden-Oosten die wordt gemaakt van gedistilleerde druiven en anijszaad. Het is meestal helder van kleur en heeft een sterke, zoethout-achtige smaak. Arak wordt meestal geserveerd met ijs en water, waardoor de drank wordt verdund en een melkwitte kleur krijgt.

Het wordt traditioneel na de maaltijd gedronken als hulpmiddel bij de spijsvertering. Arak kan ook worden gebruikt om cocktails te maken, zoals de gin en tonic-achtige Arak and Tonic of de verfrissende Arak Spritz. Arak is een heerlijke manier om te genieten van de geest van het Midden-Oosten, of het nu alleen wordt gedronken of in een smakelijk brouwsel wordt gemengd.

2. Raki

Raki is een heldere, ongezoete likeur die populair is in Turkije en andere delen van het Midden-Oosten. Hij wordt gemaakt van gedistilleerd druivensap of soms van andere vruchten, en heeft vaak een anijssmaak. Raki wordt meestal geserveerd met water en ijs, en wordt traditioneel na de maaltijd gedronken. Van de likeur wordt gezegd dat hij de spijsvertering bevordert en dat hij geneeskrachtige eigenschappen heeft.

Raki wordt ook gebruikt in sommige culinaire gerechten, zoals het Turkse nationale gerecht van auberginepuree. Raki is niet alleen populair in Turkije, maar wordt ook gedronken in Griekenland, Cyprus en andere delen van de Balkan.

3. Shochu

Shochu is een Japanse gedistilleerde drank die gewoonlijk wordt gemaakt van rijst, gerst of zoete aardappelen. In tegenstelling tot sake, dat wordt gemaakt van rijst die is gefermenteerd met koji-schimmel, wordt shochu gemaakt door eerst het graan of de groente te distilleren, en dan water toe te voegen om een verdunde oplossing te creëren. Als gevolg daarvan is shochu minder zoet en meer hartig dan sake.

Shochu wordt meestal in kleine glaasjes geschonken en puur geserveerd, maar het kan ook on the rocks of gemengd met water, sap of frisdrank worden gedronken. Dankzij zijn veelzijdigheid en complexe smaakprofiel is shochu de laatste jaren steeds populairder geworden, zowel in Japan als daarbuiten. Of je nu een sakeliefhebber bent die zijn horizon wil verbreden of gewoon iets nieuws wilt proberen, shochu is zeker de moeite waard.

4. Soju

Soju is een Koreaanse alcoholische drank die wordt gemaakt van rijst, tarwe of gerst. Het is meestal helder en heeft een zeer neutrale smaak, waardoor het een populaire keuze is om te mixen met andere dranken. Soju wordt traditioneel gedistilleerd in koperen potten, en het alcoholgehalte kan variëren van ongeveer 15% tot 45%. De naam “soju” komt eigenlijk van het Koreaanse woord voor “branden”, wat verwijst naar het branderige gevoel dat vaak wordt gevoeld na het drinken ervan.

De laatste jaren is soju steeds populairder geworden in de Verenigde Staten, en het is nu een van de meest geconsumeerde harde likeuren ter wereld. Of je er nu alleen van geniet of er een unieke cocktail mee maakt, soju is een heerlijke en veelzijdige likeur die het proberen waard is.

5. Pisco

Pisco is een soort brandewijn die oorspronkelijk uit Peru komt. Het wordt meestal gemaakt van gedistilleerd druivensap, en het heeft een sterke, aparte smaak. Pisco wordt vaak gebruikt in gemengde dranken en cocktails, maar kan ook op zichzelf worden gedronken. Het woord “pisco” komt van het Quechua-woord voor vogel, wat waarschijnlijk een verwijzing is naar de manier waarop vroege Peruaanse kolonisten het gedistilleerde druivensap vervoerden in kleipotten die op vogels leken.

Pisco is een belangrijk onderdeel van de Peruaanse cultuur, en het wordt door mensen over de hele wereld gedronken. Als je op zoek bent naar een unieke en smaakvolle likeur, dan is pisco zeker het proberen waard.

Tot slot

Dus, als je de volgende keer iets nieuws zoekt om te proberen (of gewoon indruk wilt maken op je vrienden), haal dan deze lijst tevoorschijn en probeer een van deze internationale likeuren eens. Wie weet? Misschien vind je wel je nieuwe favoriete drankje. Proost!

Gerelateerde berichten